Liahen CLEO 5x2 DT, elektrická, 110W, 82-120 ks vajec, teplomer

102,17 s DPH / ks 85,14 € bez DPH / ks
Expedujeme do 3 až 5 dní
Obj. čislo:
2170525

Liahen CLEO 5x2 DT, elektrická, 110W, 82-120 ks vajec, teplomer

Liaheň "CLEO" sa používa v súkromných hospodárstvach, na liahnutie vajec hydiny. Je vykonštruovaná podľa zásad povrchových liahní, vajcia sa kladajú v jednej vrstve. Konštrukcia, ktorá je vyhotovená z plastu s tepelnou reguláciou a zabezpečuje rovnomernú stabilitu vnútornej teploty. Vyhrievanie zabezpečuje elektrický odpor. Homogenizáciu vzduchu v liahni zaisťuje ventilátor. Kontrola teploty sa zabezpečuje termostatom. Prostredníctvom otvorov na konštrukcii je zaistená pomalá a nepretržitá ventilácia mikroklímy liahne, čím sa odstraňuje nadbytočné množstvo oxidu uhličitého a iných škodlivých plynov, ktoré vznikajú počas liahnutia. Vlhkosť zabezpečujú dve malé nádrže (kanáliky), ktoré sa dopĺňajú vodou: A a B v spodnej časti konštrukcie liahne (viď obr. 1. a 1.a.). V prvom týždni liahnutia sa odporúča zvýšený obsah vlhkosti (vtedy treba predísť odparovaniu vody z vajec) a v posledných dvoch dňoch (aby sa hydina vedela ľahšie dostať cez blanu). V ostatných dňoch počas doby liahnutia má byť normálny obsah vlhkosti v záujme odstránenia výlučkov. Teplota je najdôležitejší faktor liahnutia. V prípade prehriatia vajec vzniknú anomálie, hydina je slabá alebo je vysoká úmrtnosť v škrupine. Nedostatočné vykurovanie spomaľuje vývoj zárodku, a má za následok oneskorené "prasknutie". Cieľom natáčania vajec je, aby sa zjednotila teplota a vlhkosť po celom povrchu vajec, a aby sa zamedzilo prilepeniu zárodku ku škrupine.

Parametre

Hmotnosť 4 kg

Najdôležitejšie novinky priamo na váš email

Získajte zaujímavé informácie vždy medzi prvými

Vaše osobné údaje (email) budeme spracovávať len za týmto účelom v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Súhlas potvrdíte kliknutím na odkaz, ktorý vám pošleme na váš email. Súhlas môžete kedykoľvek odvolať písomne, emailom alebo kliknutím na odkaz z ktoréhokoľvek informačného emailu.